Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Καθαρισμός της παιδικής χαράς

 
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 ο σύλλογός μας διοργάνωσε καθαρισμό της παιδικής χαράς της Τυλίσου με μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος, και ιδιαίτερα νέα παιδιά, συμμετείχαν με πολλή όρεξη και κέφι. 

Από νωρίς το απόγευμα πιάσαμε δουλειά με σκούπες, φαράσια, κλαδευτήρια, τσάπες, τσουγκράνες, ακόμα και χλοοκοπτικό, και μέσα σε 2 ώρες η παιδική χαρά του χωριού μας είχε αλλάξει όψη ώστε πεντακάθαρη πια να υποδεχτεί τους μικρούς αλλά και μεγάλους της φίλους και να τους προσφέρει στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης μέσα σε ένα καταπράσινο και καθαρό περιβάλλον. 

Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της λειτουργίας της παιδικής χαράς με τον ορισμό συγκεκριμένων ωρών λειτουργίας, όπως πχ από το πρωί έως τη δύση του ήλιου, καθώς και τον ορισμό ενός υπευθύνου για το άνοιγμα και κλείσιμο του χώρου. 
Επίσης, η αγορά ενός φυσητήρα (στο εμπόριο διατίθενται σε αρκετά οικονομικές τιμές) για τον καθαρισμό του χώρου από τα πεσμένα φύλλα σε συστηματική βάση, πχ κάθε εβδομάδα, θεωρούμε ότι θα συμβάλλει ώστε να διατηρείται καθαρή η παιδική χαρά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

‘Η Απαγωγή της Σμαράγδως’



Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 ο σύλλογός μας κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς με λεωφορείο και εξασφάλισε δωρεάν εισιτήριο για τη θεατρική παράσταση (σατυρική κωμωδία) του Μιχάλη Κουνελάκη ‘Η Απαγωγή της Σμαράγδως’. Η παράσταση δόθηκε στο χώρο της ενετικής πύλης Βηθλεέμ στο Ηράκλειο από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη. 


Πολλοί ήταν και οι συγχωριανοί μας που κατοικούν στο Ηράκλειο οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας συνάντησαν στο χώρο της θεατρικής παράστασης ώστε όλοι μαζί να απολαύσουμε την πολύ ωραία δουλειά της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας. Τελειώνοντας τη βραδιά μας, έχοντας μείνει όλοι ευχαριστημένοι, δεσμευτήκαμε να επαναλάβουμε σύντομα ανάλογες δραστηριότητες.


Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Σύντομα κοντά σας η εφημερίδα μας!!!!

Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα έχετε στα χέρια σας την εφημερίδα του συλλόγου μας με τίτλο "Τυλίσου Δικτυν-ΝΕΑ" !!!!!!!

Πρόσκληση στον καθαρισμό της παιδικής χαράς τηςΤυλίσου

Σας προσκαλούμε στον καθαρισμό της παιδικής χαράς της Τυλίσου που διοργανώνει ο Σύλλογός μας την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 στις 6 το απόγευμα.

Φέρτε μαζί σας τσουγκράνα, σκούπα, φαράσι και ό,τι άλλο θεωρείτε ότι μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό και ευπρεπισμό του χώρου!

Σας περιμένουμε!!!!!!!!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης 'Η αρπαγή της Σμαράγδως'

   Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 ο σύλλογός μας αναλαμβάνει τη ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ των μελών μας κατά προτεραιότητα, αλλά και όσων άλλων ενδιαφέρονται εφόσον υπάρχουν θέσεις, για την παρακολούθηση της σατυρικής κωμωδίας 'Η Απαγωγή της Σμαράγδως' η οποία ανεβαίνει από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου στο χώρο της πύλης Βηθλεέμ στο Ηράκλειο. 

        Για την παράσταση ο Σύλλογός μας εξασφάλισε επίσης ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, μία ευγενική προσφορά του κ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, τους οποίους και ευχαριστούμε!!! 

     Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Τύλισο στις 8 το βράδι και θα επιστρέψει στην Τύλισο αμέσως μετά το τέλος της παράστασης (γύρω στις 11:30μμ).

  Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα στο τηλέφωνο 6945507700 (Ευτυχία Νιράκη).

Μείωση ετήσιας συνδρομής των μελών του συλλόγου

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που πιθανόν προκύπτουν από την κακή οικονομική συγκυρία, αποφασίσαμε τη μείωση της ετήσιας συνδρομής των μελών του συλλόγου μας από 15 ευρώ σε 10 ευρώ.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Malevistas


Οι Malevistas είναι ένα κίνημα ενεργών πολιτών που δρουν εθελοντικά στο Μαλεβίζι με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας μέσω δράσεων όπως καθαρισμός δημόσιων χώρων, φυτεύσεις φυτών/δέντρων κλπ., και την καλλιέργεια εθελοντικής συνείδησης στους πολίτες.
Οι Malevistas μας προσκαλούν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 στην κεντρική πλατεία του Γαζίου στις 6:00μμ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Φέρτε μαζί σας κάθε τι που μπορεί να ανακυκλωθεί όπως, αντικείμενα γυάλινα, πλαστικά, αλουμινένια, μπαταρίες, μικρές η μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές κτλ.
Δείτε το σχετικό λινκ: https://www.facebook.com/event.php?eid=127345350679712